Shopping Cart

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Culinair

Dit zijn de beste vegan restaurants in Amsterdam

Wat zijn de beste vegan restaurants van Amsterdam? Speciaal voor de vegan foodie somde ETIKL Magazine zijn favoriete adresjes op.

Als veganist is het heerlijk om te tafelen of naar een afhaalmenu te kijken en alles te kunnen bestellen, zonder de ingrediëntenlijst kritisch door te spitten. Om jou naar al die zalige plekken te gidsen, publiceren we regelmatig updates waarin de beste plantaardige restaurants in een bepaalde stad worden opgelijst. Dit zijn de beste vegan restaurants in Amsterdam. 

The Vegan Junk Food Bar 

Locaties: Staringplein 22 (Amsterdam-West), Marie Heinekenplein 9-10 (Amsterdam-Zuid), Eerste van Swindenstraat 389 (Amsterdam-Oost), Reguliersdwarsstraat 57 (Amsterdam-Centrum)
Concept: De verschillende locaties en menu’s verschillen lichtjes van elkaar, maar in iedere Vegan Junk Food Bar geniet je van dezelfde kwaliteit burgers, kapsalon en zelfs seaweed nuggets.
Troef: Grote keuze, vriendelijke bediening en altijd gezellig rumoer
Website:www.veganjunkfoodbar.com 

Meatless District 

Locaties: Bilderdijkstraat 65-67 (Amsterdam-West), van Woustraat 189-191 (Amsterdam-Zuid)
Concept: Met een bescheiden en seizoensgebonden menukaart (met bijvoorbeeld slechts vier hoofdgerechten) geniet je bij Meatless District van uitsluitend en tot in de puntjes verzorgde vegan gerechten.
Troef: Het menu verandert regelmatig, waardoor je bij ieder bezoek verrast wordt.
Website: www.meatlessdistrict.com 

Deer Mama 

Adres: Ceintuurbaan 71
Concept: Ontbijten, brunchen of dineren: Deer Mama brengt uitsluitend vegan gerechten in een huiselijke sfeer.
Troef: Vegan milkshakes en burgers: een heerlijke combinatie.
Website: www.deermama.nl 

Mastino V 

Adres: Bilderdijkstraat 192 H, Amsterdam-West
ConceptMastino V is de eerste volledig vegan pizzeria van Nederland. Je ontdekt er de lekkers vegan brie of mozzarella en geniet er van een amusant, Italiaans sfeertje.
Troef: Ideaal om eens met een vleeseter naartoe te gaan en hem of haar te tonen hoe laagdrempelig de vegan keuken is. En omwille van die toegankelijkheid is het ongetwijfeld een van de beste vegan restaurants in Amsterdam.
Website: www.mastinovegan.nl 

Vegabond 

Locaties: Leliegracht 16 (Amsterdam-Centrum), De Clercqstraat 48 (Amsterdam-West)
Concept: Hier proef je niet alleen verrassende vegan producten, maar je neemt ze ook mee naar huis. In deze vegan minimarkt shop je naar hartenlust in het 100% plantaardige aanbod.
Troef: Heerlijk lunchen in een ongedwongen setting.
Website: www.vegabond.nl 

Ontbreekt jouw favoriete adres nog in ons lijstje van beste vegan restaurants in Amsterdam? Laat het ons weten en vergeet ons zeker niet te melden wat volgens jou hun grootste troef is. Geef ons een seintje via Facebook, Instagram, Twitter of info@etikl.com. Zin in meer inspiratie? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.