Winkelmandje

Ethisch geproduceerd, vegan en milieuvriendelijk

Gratis verzending vanaf €75

Missie

Missie

ETIKL is een plek met een dubbele duurzame missie. Enerzijds trachten we met ons magazine al je vragen over duurzaamheid en verantwoord consumeren te beantwoorden. Anderzijds geeft onze webshop je toegang tot honderden vegan, duurzame en ethische lifestyleproducten. Vandaar ook onze naam, afgeleid van het Engelse ‘ethical’. Door die twee werelden, een magazine en een webshop, te combineren, gaan we samen met jou de strijd aan tegen uitbuiting van mens, dier en aarde.

What is ETIKL? Why do we choose a magazine and a webshop? With us you can buy and read everything about sustainability and ethics. Because living in an environmentally, people and animal friendly way is not difficult at all.

Het magazine

Wie lang genoeg zoekt, vindt het antwoord op om het even welke duurzaamheidskwestie terug. In de dagelijkse nieuwsstroom, vakbladen, boeken en op internet: er zijn geen geheimen meer voor de consument. En toch proberen tal van bedrijven en merken hun klanten op het verkeerde been te zetten. ‘Greenwashing’ is een ziekte van deze tijd die het consumenten moeilijk maakt duurzame keuzes te maken. En dat is waar we met ETIKL Magazine iets aan willen doen.

Alles wat je moet weten om bewuste keuzes te maken in het dagelijkse leven vind je terug in ons magazine. Welke modemerken de duurzame kar trekken, hoe je met je kinderen over duurzaamheid praat, hoe je veganisme met een soja-allergie combineert: we behandelen een zeer breed spectrum aan vragen rond duurzaamheid. In ETIKL Magazine bundelen we onze research en beantwoorden we de vragen die onze lezers zich stellen.

De missie van dit magazine? Mensen inspireren om duurzamere keuzes te maken. Om stil te staan bij het ethische aspect van onze levensstijl. Om het debat aan de eettafel aan te wakkeren. We willen mensen en bedrijven die écht in een betere toekomst investeren, belonen met aandacht. En dat doen we in mensentaal, want duurzaamheid is iets wat iedereen aanbelangt. De vele keuzes die je dagelijks moet maken, hebben een impact op onze planeet. Dus laten we die samen zo klein mogelijk maken.

Ethisch shoppen

Het bewustzijn vergroten is een ding, maar daar stopt het niet. Weten welke impact iets heeft, is een begin, maar zet je niet noodzakelijk aan om slechte gewoontes te doorbreken. Veel mensen vinden het nog te omslachtig om voor alles een duurzaam alternatief te zoeken.

En dat is precies waarom ETIKL ook een webshop is: we willen het eenvoudiger maken om die betere keuzes te maken. Concreet vind je hier een prachtige collectie van 100% vegan, duurzame en ethisch geproduceerde items terug. We gaan met de grootste zorg persoonlijk in gesprek met onze partners en verwachten volledige transparantie van alle ETIKL-merken. En dat zullen er op termijn behoorlijk wat worden, want we willen dat je zowat alles bij ETIKL kan terugvinden. Van cosmetica en speelgoed over kledij en tuingereedschap: alle aspecten van je dagelijkse leven moeten terug te vinden zijn in onze virtuele etalage.

Zoals je al las, willen we niet zomaar een duurzame webshop worden: het is onze missie om je een beter alternatief voor wat-dan-ook aan te bieden. Onze bestaande collega’s doen het zeker niet slecht, maar blijven vaak beperkt tot hun niche. Daarom pakken we het anders aan door een totaalaanbod te presenteren en maken we van duurzaamheid de norm.

What is ETIKL? Why do we choose a magazine and a webshop? With us you can buy and read everything about sustainability and ethics. Because living in an environmentally, people and animal friendly way is not difficult at all.

Duurzaam consumeren

Wil je helemaal geen negatieve impact hebben op de aarde? Dan is het uiteraard de beste keuze om helemaal niets te consumeren. Dat is vandaag zo goed als onmogelijk, maar eigenlijk niet erg. Iedere producent heeft zijn specialisatie, en die kennis laat hen toe om verder te innoveren. We hoeven dus niet alles zelf te maken, maar rekenen op de efficiëntie en het innovatieve karakter van onze partners. Je kan er dus zeker van zijn dat het geld dat je hier uitgeeft, terechtkomt bij partijen die het gebruiken om te investeren in een betere toekomst.